Tartu Tudengipäevadel saavad rebased tutvuda loodusmuuseumi ja botaanikaaiaga

Tartu Ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed kutsuvad Tartu Tudengipäevadel üliõpilasi avastama muuseumi- ja aiasoppe nii päevavalges kui õhtuhämaruses. Giidid räägivad põnevaid lugusid ja jagavad oma kogemusi õpingutest.

 

Teisipäeval, 13. septembril kell 16.00 on ekskursioonile oodatud rohelised rebased ehk loodusainete esimese kursuse tudengid. Giidid tutvustavad TÜ loodusmuuseumi uut püsinäitust „Maa. Elu. Lugu“ ning räägivad, mida põnevat noored muuseumis teha saavad. Osalemine on kõikidele tudengitele prii, eelregistreerumine telefonil 737 6076 või loodusmuuseum@ut.ee.

 

Kolmapäeval, 14. septembril kell 16.00 on TÜ loodusmuuseumisse oodatud välistudengid, et tutvuda Eesti ja maailma loodusega. Ekskursioon toimub inglise keeles. Pilet on TÜ tudengitele tasuta, teistele 3 eurot. Eelregistreerumine telefonil 737 6076 või loodusmuuseum@ut.ee.

 

Kolmapäeva õhtul kell 20.00 toimub TÜ loodusmuuseumis kevadel väga populaarseks osutunud ekskursioon „Jutud taskulambivalgel“. Hämaras muuseumis jutustavad giidid taskulambivalgel lugusid Tartu vaksalis rongi oodanud kaelkirjakust, meie lumelamba seosest Lennart Meriga ning sealauta kukkunud meteoriidist. Pilet õpilastele, tudengitele ja pensionäridele on 3 eurot, täispilet 6 eurot. Vajalik eelregistreerumine telefonil 737 6076 või loodusmuuseum@ut.ee.

 

Neljapäeval, 15. septembril kell 16.00 ning reedel, 16. septembril kell 14.00 on tudengid oodatud ekskursioonile TÜ botaanikaaeda. Reedel toimub ekskursioon välistudengitele inglise keeles. Giidi juhendamisel uudistatakse maailma kliimavöötmeid ja erinevates kooslustes kasvavaid taimi. Täispilet maksab 3 eurot, sooduspilet tudengitele ja pensionäridele 2 eurot, õpilastele 1 euro. Vajalik eelregistreerumine telefonil 737 6180 või botaed@ut.ee.

 

Üritused kuuluvad Tartu Tudengipäevad: OLE ROHKEM kavva. Vaata lähemalt www.studentdays.ee ja www.olerohkem.ee.

 

Info:

Tartu Ülikooli loodusmuuseum

Vanemuise 46

Tel 737 6076

loodusmuuseum@ut.ee

 

Tartu Ülikooli botaanikaaed

Lai 38

Tel 737 6180

botaed@ut.ee

Looduse loor

Juunis avatakse Tartu Ülikooli botaanikaaias näitus „Looduse loor“

Elle-Mari Talivee

Märtsikuu loodusluuleõhtul esineb kirjandusuurija Elle-Mari Talivee

Tõnu Tamme orhideemaalid

Botaanikaaias on avatud Tõnu Tamme orhideemaalide näitus