Päästjad on oodatud ka sel suvel tasuta külastama 30 muuseumi

Tänavu juuni algusest kuni 31. augustini on nii kutselistel kui ka vabatahtlikel päästjatel ning Päästeameti töötajatel võimalik külastada Tänutähe algatusega liitunud muuseume üle Eesti tasuta.

Tänutäht on Energia avastuskeskuse ühiskondlik algatus, mille eesmärk on tänada ja tunnustada ühiskonnale ülimalt oluliste ametite esindajaid ning väärtustada perele pühendatud aega. Algatuses osalevad muuseumid ja külastuskeskused avavad kolme suvekuu jooksul oma uksed esile tõstetud ameti esindajatele ja nende lähematele pereliikmetele priilt, et nad saaksid koos põnevalt aega veeta.

2016. aasta kolmel suvekuul oli Tänutäht pühendatud Politsei- ja Piirivalveameti töötajatele ja nende peredele, kes külastasid muuseume kokku 14 000 korral. Tänavu suvel tõstetakse Tänutähe algatusega esile kutseliste ja vabakutseliste päästjate ja Päästeameti töötajate panust. Tänutähe head koostööpartner on ka Päästeliit.

Tänutähes osaleb rohkem kui 30 eriilmelist muuseumi ja külastuskeskust üle Eesti. "Muuseumid, aga ka teaduskeskused on ühiskonna teenistustes nii kultuuri säilitajate, haridussüsteemi toetajate kui ka paikadena, kus perega koos kvaliteetaega veeta. Samas teame, kui keeruline võib olla leida aega või teisigi ressursse, et kogu perega muuseumikäik ette võtta," märkis Energia avastuskeskuse juht Krista Keedus. "Loodame, et Tänutäht teeb muuseumide ja keskuste külastamise kasvõi suvekuudeks lihtsamaks. Suur tänu kõikidele kolleegidele, kes Tänutähe algatusega kaasa tulid!"

"Meil on väga hea meel, et meie tublisid inimesi ning nende tööd sel viisil tunnustatakse ja esile tõstetakse! Kvaliteetaeg perega on meie jaoks oluline ning Päästeamet on väga tänulik kõikidele muuseumidele ja külastuskeskustele, kes oma uksed meie töötajatele selle suve jooksul priilt avavad. Omalt poolt loodame vastutasuks pakkuda huvitavad ja harivaid perepäevi erinevates muuseumides ja külastuskeskustes üle Eesti," sõnas Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Indrek Ints.

"Tänutähe algatus on suurepärane viis motiveerida vabatahtlikke päästjaid ja eriti nende peresid, keda võib julgelt pidada vabatahtliku pääste tugisüsteemiks. Sest peale tavatöö viibib vabatahtlik päästja liiga sageli ka vabal ajal kodunt eemal ning perekonnalt eeldab see n-ö suurema pildi nägemist," ütles Päästeliidu tegevjuht Kaido Taberland. "Seega müts maha Tänutähe ellukutsujate ja ettevõtmises osalevate muuseumite-külastuskeskuste ees! Koos nendega saab ka Päästeliit tänada oma vapraid liikmeid ja nende toetavaid perekondi."

Prii sissepääsu lunastamiseks tuleb muuseumi-külastuskeskuse kassas esitada kehtiv Päästeameti töötõend või vabatahtliku (mere)päästja tunnistus. Pääse kehtib kuni kahele täiskasvanule ja nende lastele. Muuseumide ja külastuskeskuste poekaup, kohvikumenüü ja lisategevused on tavapärase hinnaga.

Ühtlasi toimub mitmes Tänutähe muuseumis-külastuskeskuses ka temaatilisi perepäevi, kus Päästeameti töötajad ja vabakutselised päästjad tutvustavad oma tööd, varustust ja ohutut käitumist. Tänutähe raames annavad päästjad veeohutuse infot juba homme, 7. juunil Tartu loodusfestivalil. Perepäevadele on osalema oodatud kõik Eesti pered.

2017. aastal osalevad Tänutähes Ants Laikmaa muuseum, Eesti ajaloomuuseumi Suurgildi hoone ja Maarjamäe tallihoone, Eesti kaevandusmuuseum, Eesti loodusmuuseum, Eesti maanteemuuseum, Eesti politseimuuseum, Eesti teatri- ja muusikamuuseum, Eesti tuletõrjemuuseum, Eesti vabaõhumuuseum, Energia avastuskeskus, Haapsalu raekoda, Haapsalu piiskopilinnus, Iisaku kihelkonna muuseum, Iloni imedemaa, Jääaja keskus, Raudtee- ja sidemuuseum, Saaremaa muuseum, Sagadi mõis ja metsamuuseum, Sangaste loss, Tallinna botaanikaaed, Tartu linnamuuseum ja filiaalid KGB kongide muuseum, Tartu laulupeomuuseum, Oskar Lutsu majamuuseum ja 19. sajandi Tartu linnakodaniku muuseum, Tartu mänguasjamuuseum, Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed, Tuumavarjend, Toompea loss, Valga Muuseum, Viimsi vabaõhumuuseum ja rannarahva muuseum.

Rohkem infot saab veebilehelt www.tänutäht.ee ja Facebookist www.facebook.com/Tanutaht.

Tänutähte toetavad loovagentuur Newton ja Digitrükk OÜ.

Mardikas

Huvipäev „Putukate ja ämblike kevad“

üritused Tartus - Tartu Ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed

Aprillikuu loodusluuleõhtul esineb Sirel Heinloo

Germanni märk

Gottfried Albrecht Germanni märgi pälvis akadeemik Dimitri Kaljo