Muuseumiööl, 19. mail pidutsevad kõik muuseumid

19. mai õhtul avavad muuseumid ja teised mäluasutused oma uksed tavapärasest hilisemal ajal, et tähistada üle-euroopalist muuseumiööd. Sissepääs on kõigile tasuta.

Muuseumiöö toimub sel aastal pealkirja "Öös on pidu" all. Eestil on 2018. aastal sünnipäev ja sünnipäevadel peetakse ikka pidu: sel muuseumiööl räägime peoteemad igast vaatenurgast lahti. Muuseumiöö on üle Eesti toimuv suur muuseumipidu.

TÜ botaanikaaia programm muuseumiööl

19. mail 2018 kell 18.00-23.00


Tartu Ülikooli botaanikaaias (Lai 38)

Tasuta

TÜ botaanikaaias saab külastaja jalutada aias, veeta aega tiigi keskel asuvas rotundis ning lastele on avatud mänguväljak. Aias saab tutvuda nii kohalike kui võõramaiste taimedega. Kasvuhoonetes saab vaadata vihmametsades ja kõrbetes kasvavaid taimi. Avamaakollektsioonide ja kasvuhoonete külastamine on kõigile tasuta. Kohapeal saab osta kohvijooke ja vett.

Huvilistele toimub ekskursioon algusega kell 19.00, kestusega 1,5h.

Igal aastal on muuseumiööl oma uksed lahti teinud ka järjest suurem arv arhiive, galeriisid, kirikuid – üht või teistpidi teadmiste, ajaloo ning mäluga tegelevaid organisatsioone. Muuseumiööd korraldavad igal aastal Eesti muuseumid koos Eesti Muuseumiühinguga. 2017. aastal tehti muuseumiööl 111 000 muuseumikülastust.

Kõikide muuseumite programmid muuseumiööl on nähtavad siin.

Mardikas

Huvipäev „Putukate ja ämblike kevad“

üritused Tartus - Tartu Ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed

Aprillikuu loodusluuleõhtul esineb Sirel Heinloo

Looduse loor

Juunis avatakse Tartu Ülikooli botaanikaaias näitus „Looduse loor“