Autor:
Ander Iva

Üritused

Võta osa meie sündmustest! Korraldame sündmusi väikestele, suurtele, peredele, sõpradele, gruppidele. Loodushuvilistele organiseerime loodusõhtuid ehk loodustemaatilisi loenguid ekspertidega. Peresid kutsume huvipäevale, kus saab osa võtta harivatest töötubadest ja põnevatest mängudest. Matkahuvilistele planeerime nädalavahetuseti juhendatud loodusretki. Kultuuriarmastajatele pakume loodusluuleõhtuid – õdusaid kolmapäevi kirjaniku ja küpsiste seltskonnas.

Seenenädal

Seenenädal toimub sügiseti ja on traditsiooniline sündmustenädal, mis pühendub seentele. Ootame nii väikseid kui ka suuri huvilisi osa võtma põnevast seeneõhtust, seeneretkest metsa ja uudistama sügisseeni näitusel. Sel aastal toimub seenenädal 5.–10. septembrini. Terve nädala jooksul võib Tartu Ülikooli botaanikaaias otsida sildistatud kasvavaid puuseeni.

Loe lähemalt

Iga-aastased suurüritused

Tartu Ülikooli loodusmuuseumis ja botaanikaaias toimuvad kogu aasta jooksul mitmesugused suurüritused, kus põnevaid tegevusi leidub tervele perele.

Kaks korda aastas osaleb Tartu Ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed Tartu Tudengipäevade festivalil kaaskorraldajana.

Maikuu keskpaigas toimub üleeuroopaline Muuseumiöö, mil Tartu Ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed ootavad huvilisi avastama eriilmelist muuseumimaailma hilistel öötundidel.

Juuni esimeses pooles toimuvad Tartu Ülikooli loodusmuuseumi ja botaanikaaia eestvedamisel Loodusfestival ning Loodusvaatluste maraton.

Septembri alguses uurime ja õpime seeni tundma Seenenädalal. Kuu lõpus toimuval Teadlaste Öö festivalil tutvustab muuseum ekskursioonide, töötubade ja programmidega eri valdkondade teadlasi, nende igapäevaseid tegemisi ja teadussaavutusi. Loodusmuuseum ja botaanikaaed teeb Teadlaste Ööl tihedat koostööd ülikooli loodus- ja täppisteaduste valdkonnaga ning inimesed saavad tutvuda loodusteaduse väga erinevate uurimisvaldkondadega.

Leia endale sobiv sündmus ja tule kohale!

Karud teatris

Ootame noori osalema linnalaagris „Kui karu ärkab teatris...“

Kägu

Tartu Ülikooli loodusmuuseumis toimuval loodusõhtul on teemaks aasta lind kägu

Kits põllul

Ellujäämise Kunstide Loodusloovusfestivali kaaskorraldajate veebikohtumine toimub 1. veebruaril