Autor:
Kaido Vainomaa

Luuletaja Doris Kareva tuleb esinema oktoobrikuu loodusluuleõhtule

Loodusluuleõhtu on õdusas õhkkonnas kohtumine kunstnikuga. Sel korral astub lavale õhtu esimeses pooles Doris Kareva. Hiljem saavad vabal laval julgemad jagada omaloomingut. Luuleõhtul kostitame publikut tee ja küpsistega. 

Doris Kareva on luuletaja, tõlkija ja toimetaja. Ta lõpetas Tartu Ülikooli inglise filoloogia erialal ja töötab Eesti Kirjanike Liidu ajakirja Looming luuletoimetajana. Doris Kareva loomingut on ilmunud mitmetes ajakirjades, antoloogiates ja kogumikes. Tema loomingut on tõlgitud mitmesse keelde, millest suuremad võib välja tuua: saksa, inglise, vene, prantsuse keele. Samuti võib tema loomingut leida sloveeni-, kõmri-, hindi- ja heebreakeelsetes väljaannetes. 

„Mulle on lapsepõlvest lähedased hõbepajud, mis enne Reidi tee rajamist märgistati verekarva võrudega, ja saluki ehk pärsia hurt Rumi, kes veetis meiega seitseteist elamuslikku aastat. Loodus ei ole minu jaoks midagi, millega kuidagi suhestuda. Loodus on kõik, mis on. Mina olen üks kübe sellest, osa lõpmatust ringlusest,” sõnas luuletaja Doris Kareva. 

Loodusluuleõhtu Doris Karevaga toimub 19. oktoobrill kell 18 Tartu Ülikooli loodusmuuseumi seminarialal. Osalemine piletiga 3€. 

Loodusluuleõhtu korraldamist toetab Eesti Kultuurkapital.

Mardikas

Huvipäev „Putukate ja ämblike kevad“

üritused Tartus - Tartu Ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed

Aprillikuu loodusluuleõhtul esineb Sirel Heinloo

Looduse loor

Juunis avatakse Tartu Ülikooli botaanikaaias näitus „Looduse loor“