Läänemere lained jõudsid Rakvere Põhjakeskusesse

Rakvere Põhjakeskuses on avatud Tartu ülikooli loodusmuuseumi rändnäitus „Elav Läänemeri“, mis tutvustab meie kodumere olemust. Näitust saab vaadata Põhjakeskuse II korrusel 4. maini 2015.

Näitus "Elav Läänemeri" räägib Läänemere minevikust, olevikust ja esitab võimalikke tuleviku stsenaariumeid. Me elame mere ääres ja oleme mitmel moel merest sõltuvad. Mere tasakaal ja tervis sõltuvad meist.

"Läänemeri on noor ja tujukas ning siin suudavad kanda kinnituda vaid vastupidavaimad liigid. Vaatamata oma erisusele, on Läänemeri siiski väga habras elukeskkond, mida tuleb hoida ja kaitsta inimese rumaluse eest," lausub Tartu Ülikooli Eesti mereinstituudi mereökoloogia juhtivteadur Jonne Kotta. Näituse koostamist teadusalaselt konsulteerinud Kotta soov on, et külastaja mõtleks, kuidas läheb meie ja Läänemere ühine lugu edasi.

Näituse koostasid Jonne Kotta, Annelie Ehlvest ning Inge Kukk, Veljo Runnel ja Eva-Liisa Orula TÜ loodusmuuseumist ja botaanikaaiast. Näituse kujundas ja teostas Produktsioonigrupp OÜ. Näituse valmistamist toetas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Mardikas

Huvipäev „Putukate ja ämblike kevad“

üritused Tartus - Tartu Ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed

Aprillikuu loodusluuleõhtul esineb Sirel Heinloo

Looduse loor

Juunis avatakse Tartu Ülikooli botaanikaaias näitus „Looduse loor“