TÜ loodusmuuseumis algavad kohtumised loodusteadlastega

Tartu Ülikooli loodusmuuseumis algab uus sündmustesari "Õhtu loodusteadlasega", kus teadlased tutvustavad oma põnevat igapäevatööd ning jagavad värskeid teadmisi looduse kohta. Esimesel õhtul räägib Mehis Rohtla kalade rännete uurimisest.

Kolmapäeval, 27. mail algusega kell 18.00 toimub TÜ loodusmuuseumi õppeklassis (Vanemuise 46-247) esimene õhtu loodusteadlasega. Eesti Mereinstituudi teadur Mehis Rohtla räägib kalade rännete uurimisest enne ja nüüd. Rohtla tutvustab, millised on väljakutsed kalade rände uurimisel. Osalejatel on võimalik heita pilk kalateadlase argipäevale. Vestlust juhib bioloog Veljo Runnel.

Sari "Õhtu loodusteadlasega" tutvustab Eesti teadlaste huvitavat ja kõrgetasemelist igapäevatööd ja uusi loodusteadusalaseid teadmisi. "Eesti loodusteadlastel on käsil mitmesuguseid uurimisteemasid, millest mõned on praktilise tähtsusega ja mõned lihtsalt põnevad", ütles Veljo Runnel. Juhitud vestluse käigus saavad osalejad esitada küsimusi ning kaasa rääkida, pärast vestlust saab tutvuda teadlaste töövahendite või uurimisobjektidega.

Sari "Õhtu loodusteadlasega" jätkub sügisel. Sarja korraldamist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Maikelluke

Lahtiolekuajad 1. mail

Inimesed loodust vaatlemas

Loodusvaatluste tegemise huvilised on oodatud Tartusse vaatlusmaratoniks valmistuma

Mardikas

Huvipäev „Putukate ja ämblike kevad“