Vestlusõhtul räägivad loodusteadlased, kuidas leida head seenemetsa

Iga seenelise unistus on minna õigel ajal õigesse kohta, et leida oma lemmikseen ja korjata seda suurtes kogustes. Sügishooaeg Tartu Ülikooli loodusmuuseumis ja botaanikaaias algab seenenädalaga, mille avaüritusel 7. septembril saabki loodusteadlastelt küsida, kuidas leida head seenemetsa.

Uue hooaja esimesel vestlusõhtul on külas oma erialal tuntud ja tunnustatud taimeökoloogid Mari Moora ja Teele Jairus. Nad räägivad, mida nad on seente ja keskkonna seoste kohta avastanud. Osalejad saavad teada, miks iga kuuse all ei kasva kuuseriisikas ja iga kase all kasepilvik, mis mõjutab seente elupaigavalikut ning kas maastike muutumine avaldab mõju seente levikule. Vestlust juhib bioloog Veljo Runnel.

Õhtu loodusteadlastega "Kus on seene kodu?" toimub 7. septembril kell 18.00 TÜ loodusmuuseumis. Pileti hind on 3 eurot.

Sarjas "Õhtu loodusteadlasega" tutvustavad teadlased oma igapäevatööd ning jagavad värskeid teadmisi looduse kohta. Sari sai alguse 2015. aasta kevadel.

Toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Seenenädal jätkub 8. septembril seeneretkega Lõuna-Eesti metsades, 9.-10. septembril seenenäitusega TÜ loodusmuuseumis ning otsimismänguga "Puuseente rada" TÜ botaanikaaias. Täpsem info veebilehel www.natmuseum.ut.ee.

Mardikas

Huvipäev „Putukate ja ämblike kevad“

üritused Tartus - Tartu Ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed

Aprillikuu loodusluuleõhtul esineb Sirel Heinloo

Looduse loor

Juunis avatakse Tartu Ülikooli botaanikaaias näitus „Looduse loor“