Tartu ülikooli loodusmuuseumis avatakse metsanotsu pesa

Tartu ülikooli loodusmuuseumis on alates 26. novembrist avatud Eesti loodusmuuseumi loodud näitus "Metsanotsu - tõeline siga" uues talvises kuues. Laupäeval saab lisaks väljapaneku uudistamisele kuulata zooloog Harri Valdmanni juttu metssea hetkeolukorrast Eestis.

Näitus tutvustab metssiga ja tema igapäevast elu. Aastaajale vastavalt tegutseb metsanotsu Tartus talvistes oludes. Uudistamist ja tegutsemist jagub igas vanuses külastajatele: saab paitada seakarva, võrrelda metssea ja kodusea koljusid, tutvuda metssea hügieeni- ja ilutoimingutega ning pereeluga. Lapsed saavad tuhnida tammetõrudes ning pugeda seapessa.

"Metssea kohta on levinud mitmeid eksiarvamusi, paljud näevad temas vaid rumalat põllu sonkijat ja räpast kommeteta looma. Lähemalt vaadates näitab sea nii mõnigi tegu, et tegemist on targa, puhtust armastava ja lausa eeskujuliku loomaga," kommenteeris näitust selle kuraator Lennart Lennuk Eesti loodusmuuseumist.

Laupäeval, 26. novembril kell 13.00 räägib Tartu ülikooli zooloog Harri Valdmann metsseast ja tema praegusest käekäigust Eestis.

Näitust "Metsanotsu – tõeline siga" saab Tartu ülikooli loodusmuuseumis Vanemuise 46 külastada 26. novembrist 2016 kuni 16. aprillini 2017. Näitus on avatud teisipäevast pühapäevani kella 10-18, külastamine muuseumipiletiga.

Näituse koostas Eesti loodusmuuseum ning seda täiendas Tartu ülikooli loodusmuuseum. Tekstid on eesti, inglise ja vene keeles. Näituse valmimist toetas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kohtu metsanotsuga Tartus!

Tarantel

Koolivaheaja looduspäev „Putukad ja ämblikud“

Mardikas

Huvipäev „Putukate ja ämblike kevad“

üritused Tartus - Tartu Ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed

Aprillikuu loodusluuleõhtul esineb Sirel Heinloo