Autor:
Avatud Mänguväljad 2020

Osale laste ja noorte muuseumidefestivalil “Avatud mänguväljad” 10.–25. oktoobrini

Alates 10. oktoobrist 2020 on kõik pered koos lastega oodatud laste ja noorte muuseumidefestivalile “Avatud mänguväljad”. Festivali teema AJAHÄKKERID inspiratsiooniks on nii Eesti Rahvajutu teema-aasta kui ka Digikultuuriaasta.

Teema on kutsuv ja haarav nii noorema põlvkonna kui ka muuseumide endile. Ajahäkkerid need, kes suudavad näha asjade taga lugu, olgu see juhtunud mõnikümmend aastat tagasi või keskajal, saada aru, miks nii juhtus või nii tehti, mis on väljamõeldis ja miks rahvajutud elavad edasi, miks minevikku hinnata ja hoida?

Tallinna, Tartu, Haapsalu, Viljandi, Kuressaare muuseumid ja raamatukogud on spetsiaalselt festivali jaoks loonud mänge, mis aitavad lastel ja peredel näitusi ja kogusid mängulises võtmes avastada. Mänge oli koostatud erinevas vanuses lastelele. Kokku on kolm mänguvälja, mis vastavad tinglikult järgmistele vanuseastmetele:

Roheline mänguväli – lõbus ja haarav mänguväli, mis on jõukohane 4–7aastastele;

Punane mänguväli – tähelepanelikkust ja kaasamõtlemist nõudev mänguväli 6–11aastastele, nooremate puhul sobib läbimiseks koos vanema saatjaga;

Sinine mänguväli – mänguväli 8–14aastastele on kõige põnevam, kuid veidi keerulisem käsitletud teema ja sisu sügavuse tõttu.

Festivalipassi koondatud kavaga saab tutvuda SIIN.

Tuleb vaid leida üles need muuseumid, kus on sobiva raskusastmega mäng ootamas. Valitud muuseumidest moodustubki sobiv mänguväli, mis on avatud uuteks seiklusteks. Ära pööra tähelepanu vanusele, sest mängurõõmu saab tunda nii lihtsamast kui keerulisemast mängust.

Mängujuhised leiad muuseumis kohapeal ning need on tasuta. Näitustele pääseb muuseumipiletiga.

Mardikas

Huvipäev „Putukate ja ämblike kevad“

üritused Tartus - Tartu Ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed

Aprillikuu loodusluuleõhtul esineb Sirel Heinloo

Looduse loor

Juunis avatakse Tartu Ülikooli botaanikaaias näitus „Looduse loor“