Akadeemilise pärandi päev

18. novembril tähistatakse üleeuroopalist akadeemilise pärandi päeva, et väärtustada akadeemilist pärandit, mida leidub Euroopa arhiivides, raamatukogudes, muuseumides ning teistes kultuuri- ja mäluasutustes.

Akadeemilise pärandi päeva eel, 17. novembril kutsuvad Tartu ülikooli muuseum ning Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed akadeemilist peret erinevatele ekskursioonidele näitustel, ringkäikudele avalikkusele suletud hoidlatesse, filmiõhtule, mälumängule ning mitmesugustele muudele üritustele, et tutvustada Tartu ülikoolile ainuomast ja rikkalikku akadeemilist pärandit.

Käesoleval aastal on akadeemilise pärandi päeva üldteemaks "Ülikoolide pärand sõjas" ja ürituste kavas on mitmed tegevused, mis vaatavad tagasi sõdade mõjule ülikooli minevikus. Kõik 17. novembril toimuvad tegevused on TÜ töötajatele ja nende pereliikmetele ning TÜ tudengitele tasuta, tavakülastajale muuseumipiletiga.

18. novembril on Tartu ülikooli muuseum, kunstimuuseum ja tähetorn, samuti loodusmuuseum ja botaanikaaed avatud kõikidele huvilistele tasuta.

Info:
Tartu Ülikooli botaanikaaed
Tel 737 6180
botaed@ut.ee

Tarantel

Koolivaheaja looduspäev „Putukad ja ämblikud“

Mardikas

Huvipäev „Putukate ja ämblike kevad“

üritused Tartus - Tartu Ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed

Aprillikuu loodusluuleõhtul esineb Sirel Heinloo