Autor:
Tartu Muuseuminädal 2020

Tartu muuseuminädal toimub sel aastal 25.–29. veebruaril! Muuseuminädala eesmärk on lähendada tartlasi ja siinseid muuseume. Nooremate tartlaste harimiseks ja lõbustamiseks on Tartu muuseumid välja mõelnud koolivaheaja igaks päevaks seikluslikud laagripr

Tartu muuseuminädal toimub sel aastal 25.–29. veebruaril!

Muuseuminädala eesmärk on lähendada tartlasi ja siinseid muuseume. Nooremate tartlaste harimiseks ja lõbustamiseks on Tartu muuseumid välja mõelnud koolivaheaja igaks päevaks seikluslikud laagriprogrammid. Valida saab kaheksa erilise programmi vahel alates vägevast muinasjutumaailmast ja maailmarekorditest kuni ajaloo maitsmiseni välja. 

Tartu Ülikooli botaanikaaedTartu Mänguasjamuuseumi ja Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum ühendavad Tartu muuseuminädalal jõud. Laagripäevale "Kõige, kõige... ehk maailma rekordid", mis toimub 27.02, ootame 7–12-aastaseid lapsi.

Tartu Ülikooli loodusmuuseumTartu Ülikooli muuseumi ja 19. sajandi Tartu linnakodaniku muuseum ootavad laagripäevadele "Möirgab, kõliseb ja tiksub", mis toimuvad 26.02 ja 28.02.

Tegus nädal kulmineerub laupäeval 29. veebruaril teemapäevaga "Tartuga (digi)targaks". Selle aasta teemapäev on inspireeritud digikultuuri aastast. Tartu Ülikooli loodusmuuseumis toimub huvipäev "Digi" kadunud liikidest ja Tartu Ülikooli botaanikaaias saab külastada 11. korda toimuvat orhideenäitust "Kuukinga mitu palet" – toimub ekskursioon näitusel!

Loe lähemalt SIIT ja registreeri SIIN.

Kohtume Tartu muuseuminädalal!

*** 

LAAGRIPÄEV "Kõige, kõige... ehk maailma rekordid"

Äratame avastajad ja hakkame maailma mõõtma. Uurime maa alla ja taevasse, et teada saada maailma raskeim seeme ning kõrgeim puu. Otsime lemmikute lemmikut ehk laste meelismänguasju. Teeme kindlaks, milliseid rekordeid on püstitatud spordis ja lapsed proovivad mõnda ka ise püstitada.

Tartu Ülikooli botaanikaaedTartu Mänguasjamuuseumi ja Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi ühisprogramm Tartu muuseuminädala raames lastele vanuses 7-12 aastat.

Maksumus: 20€ lapse kohta, hinnas sisaldub lõunasöök.

LAAGRIPÄEV "Möirgab, kõliseb ja tiksub"

Oled sa kuulnud, milliseid kõige kummalisemaid häälitsusi suudavad teha Eestis elavad loomad? Või oled sa mõnikord mõelnud, miks ja kuidas loomad üldse häält teevad? Tule, uurime koos järele! Iga laps saab teada, kas tema rinnus nurrub kiisu või lõriseb lõvi. Hull Teadlane esitab osalejatele väljakutse ning laagrilistel tuleb ainult heliga panna pudelid keerlema ja teha üks kõva kõmakas. Kui heli tugevus kipub üle piiri minema, on õige aeg nuppu keerata ning kõrvu teritada - kas vaikuses on ka heli? Päeva lõpetuseks piilume kella sisse ja ehitame ka ise kellasid.

Tartu Ülikooli loodusmuuseumi, Tartu Ülikooli muuseumi ja 19. sajandi Tartu linnakodaniku muuseumi ühisprogramm Tartu muuseuminädala raames lastele vanuses 7-10aastat.

Maksumus: 20€ lapse kohta, hinnas sisaldub lõunasöök.

Mardikas

Huvipäev „Putukate ja ämblike kevad“

üritused Tartus - Tartu Ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed

Aprillikuu loodusluuleõhtul esineb Sirel Heinloo

Looduse loor

Juunis avatakse Tartu Ülikooli botaanikaaias näitus „Looduse loor“